Jocelynn van den Berg

Over Jocelynn

Ik hou van mensen, verhalen, de natuur, schrijven maar waar mijn hart echt ligt is bij het zingen.

Ik zing al zo lang als ik mij kan herinneren. Toen ik 4 jaar was begon ik op het kinderkoor van mijn tante. Heb zanglessen gevolgd, zit al vanaf mijn 15e op een gospelkoor en ik heb een tijdje deel uitgemaakt van een band. Daarnaast heb ik meegedaan aan verschillende audities en projecten. En stond ik in november 2016 in de melkweg in Amsterdam mijn eigen lied te zingen.

In januari 2017 kwam Dennis de Bruijn als dirigent voor het koor te staan waar ik al vanaf mijn 15e op zing. De samenwerking begon klein toen ik hem vroeg of hij mij kon helpen met een melodie te maken op een tekst die ik had geschreven voor de bruiloft van mijn broer en schoonzus. Op deze manier gingen we steeds meer samenwerken, speelden we dit lied op hun bruiloft en kwam het idee om nog meer nummers te schrijven. Zo namen we in november 2017 ‘Meer dan welkom’, ‘Mijn stappen’ en ‘Mijn groot ongeloof’ op in de studio bij Wilkin de Vlieger met bijzonder getalenteerde artiesten. Stukje bij beetje werden en worden we steeds meer gevraagd om op bruiloften te zingen en in kerkdiensten.

Na een bewogen jaar waarin depressie de kop op stak en mijn hele wereld stil stond, moest ik anders gaan denken over het leven. Alles wat anders zo vanzelfsprekend was, was ineens alles behalve vanzelfsprekend. Een tijd waarin zelfs wakker worden, naar bed gaan en gewoon leven meer van je vraagt dan je lief is. Een tijd waarin je nadenkt over het leven en de inhoud er van. Het leven verloor zijn glans.

Werkelijk alles kwam stil te staan..

In deze periode ben ik dicht bij mijzelf gebleven door te schrijven. En juist hierin merkte ik het hoe fijn het was als iemand snapte wat je doormaakte. Zo heb ik heel veel gehad aan de liedjes van Matthijn Buwalda. Juist omdat hij me raakte met zijn eerlijkheid die weerklonk door de teksten heen. Hij gaf soms woorden aan dat wat ik niet kon verwoorden. En toen bedacht ik; DIT.. Dit wil ik ook! Ik wil dat mensen zich herkennen in mijn teksten. En dat ik met mijn liedjes woorden kan geven aan dat waar een ander geen woorden voor kan vinden. Dus zo ben ik gaan schrijven. Juist in deze periode.

Na onze tour in oktober en november 2019 zijn Dennis en ik hard bezig met het maken van een album om deze kwetsbare teksten en melodieën te delen met de wereld. Om dit handen en voeten te geven.

Op deze site zullen we de updates delen met jullie en zullen we proberen jullie zoveel mogelijk op de hoogte te houden!

Ik hoop dat ik jullie nieuwsgierig heb gemaakt.

Zo ja? Neem dan gerust een kijkje op onze YouTube pagina.

Youtube Jocelynn