BRUILOFTEN

 

‘Jullie verhaal, jullie liefde, daar gaat het om' 

 

In de liefde schuilt zoveel van warmte, trouw, passie en het leven. De dag dat je elkaar trouw belooft is een moment wat bezongen mag worden. Juist omdat ik zelf de diepten en de hoogten van het leven ken ook binnen mijn eigen relatie weet ik goed hoe ik jullie liefde en jullie verhaal mag vertellen en kan ik mijzelf hier volledig mee aan de kant zetten. Jullie verhaal, jullie liefde, daar gaat het om.

Ooit schreef ik er een nummer over: Mijn Stappen wat ik schreef toen mijn broer en schoonzus gingen trouwen. Het beeld van de binnenkomst in de kerk doet wat met mij waardoor ik het heb geprobeerd te vangen in een lied. Als eerste komt de man binnenlopen. Hiermee zegt hij: ‘Ik ga jou voor, ik zal je beschermen, voor je vechten en voor je zorgen. Blijf achter mij zodat ik je kan beschermen. Hier gaat het eerste couplet dus over. Vervolgens komt de vrouw richting het altaar lopen. Hierbij passen de woorden dat ze wil volgen, dat ze voor hem wil zorgen en hem wil steunen. Het laatste en onmisbare couplet is vanuit God. Hij is met beiden meegelopen in jullie stappen richting het altaar. Hij loopt altijd met ons mee. En als we elkaar even kwijt zijn, of als we God even kwijt lijken te zijn. Dan mogen we een stukje van Hem, van Zijn glorie en heerlijkheid, terug vinden in elkaars ogen.

‘Mijn stappen worden groter 
Naar een toekomst vol geluk 
Nu loop ik voor je
Met jouw ogen in mijn rug 
En lief ik loop nu eerst
Zodat je mij kan volgen
En ik beloof je, ik bescherm je
In mijn hart ben jij geborgen.

 

Mijn stappen zijn iets kleiner 
Maar volgen die van jou 
Wachtend sta je voor me
En beloof ik zo mijn trouw 
Mijn lief ik volg je nu
Dat wil ik doen mijn hele leven 
En ik beloof je, ja ik steun je 
Zolang wij alles mogen delen

 

Mijn stappen zijn niet zichtbaar 
Maar wel in jullie hart
Ik liep net naast Mijn zoon 
Volgde Mijn dochter op haar pad 
Mijn liefde omringt je
Zo mogen jullie gaan
En Ik beloof, Ik ben daar 
Je kunt Mij zien in elkaar.

 

En Ik beloof, Ik ben daar 
Je kunt Mij zien in elkaar’

 

© Mijn stappen – Jocelynn

Ik zou het tof vinden om jullie liefde te mogen vertolken tijdens de ceremonie of tijdens de kerkdienst op dè grote dag.

Jullie verhaal, jullie liefde, dus jullie eigen gekozen liedjes.

 

Benieuwd of ik aanwezig kan zijn op deze dag? Stuur mij een berichtje via mijn mail of benader mij gerust op Facebook of Instagram.