HERINNERINGEN

Vanaf jongs af aan heb ik al veel mooie ervaringen op mogen doen binnen de muziekwereld. Niet alles is vastgelegd met beeldmateriaal, maar sommige momenten wel. Ik neem jullie graag mee in een aantal mooie ervaringen.

The Passion 

In april 2022 mocht ik onderdeel zijn van The Passion die uitgevoerd werd in Zevenhoven en kreeg ik de rol van Maria toegewezen.  Dit in samenwerking met de band Seven waar ik nu een aantal jaar muziek mee mag maken en met het koor 'The Witnesses' uit Ermelo waar ik lid van ben. Deze uitvoering van The Passion vond plaats in Evenementenhal de Vlijt in Zevenhoven waar we op 8 en 9 april twee keer in een uitverkochte zaal het Paasverhaal mochten vertellen.

Foto's zijn gemaakt door Ronald Lindsen

 

De Tour - Na regen komt schijn

Na en tijdens een heftige periode van een depressie mocht ik mijn verhaal gaan delen aan de hand van eigengeschreven muziek, bestaande muziek die mij geholpen heeft, delen uit mijn dagboek en mijn levensverhaal daarom heen geschreven. Het werd een voorstelling van ongeveer 2 uur en vond plaats in verschillende plaatsen in de buurt en verder weg. Er hebben 5 mooie en waardevolle avonden plaatsgevonden in het najaar van 2019.

 

Ermelo

Foto's: Laura de With Fotografie

Zwartsluis

Foto's: Laura de With Fotografie

Bodegraven

Foto's: Rosalie Fotografie 

Theater de Leeuw - Arnhem

Foto's Laura de With Fotografie

Radio 5 - EO live

Tot tweemaal toe zijn Dennis de Bruijn en ik uitgenodigd om live wat nummers te laten horen op Radio 5.  Beide keren kozen we voor een mix van eigen nummers die mijn verhaal vertelde, schreef ik nederlands vertalingen speciaal voor dit moment en bezongen we bestaande nummers die mooi aansloten op het interview wat tussendoor plaats vond en waarin ik mocht vertellen over mijn ervaring met depressie.

 

14 november 2020 - EO Live

 

20 juni 2022 - De muzikale fruitmand

Groot Nieuws Radio

4 november 2019

Werden Dennis de Bruijn en ik  uitgenodigd voor het programma Backstage bij Hans van Vuuren. 2/5 touravonden zaten er op en ik mocht hierover komen vertellen. Meteen konden we mijn Crowdfunding voor het opnemen van een album ter sprake brengen en spraken we over mijn depressie, de periode die ik achter de rug had en waarin ik soms nog volop leefde. Een kwetsbaar interview met veel herkenning voor de luisteraars.

 

5 oktober 2020

Opnieuw werd ik uitgenodigd om aan te schuiven in het programma Backstage bij Hans van Vuuren. Dit keer omdat inmiddels de crowdfunding geslaagd was en het album was opgenomen en uitgebracht. We spraken over hoe het nu ging en hoe het afgelopen jaar was geweest, en luisterde samen met de luisteraars van Groot Nieuws Radio naar wat nummers van mijn eigen album 'Na regen komt schijn' 

 

4 november 2019

 

5 oktober 2020

Seven - Zevenhoven 

Nadat ik een keer ben ingevallen voor de zangeres van Seven in Zevenhoven (wegens langdurige ziekte) ben ik gebleven en treed ik samen met deze fijne groep muzikanten meerdere keren per jaar op. Van de Plusdiensten op zondag tot aan een Seven summer praise in de buitenlucht, nog één keer een touravond op aanvraag en zelf zingen tijdens een begrafenis van één van de gemeenteleden van deze gemeente. Inmiddels voelt deze gemeente aan als een tweede thuis.

 

Foto 1 en Foto  door Mandy Voshart

EVENTS

Tot drie keer toe heb ik het voorrecht gehad om de events van Marije van den Berg muzikaal te mogen begeleiden. Op een hele bijzondere manier zijn wij met elkaar in contact gekomen en ik geloof oprecht dat God dit zo geleid heeft. 

 

Valentijnsevent

9 februari 2021- Hardinxveld - Giessendam

Dennis en ik werden uitgenodig om tijdens dit bijzonder live event - want corona - op verschillende momenten muziek te maken. Voor het event zodat de gasten lekker met een drankje voor de computer konden zitten. Tijdens het event tussen de inspirerende verhalen en interviews door van o.a. Cocky Drost, Minella van Bergeijk,, Winette Hubregtse, Tessa van Olst, Laura Pelger en Jorien Ouweneel. Zelf mocht ik ook nog even kort aanschuiven om meer te delen over mijn periode van depressie.

 

VERLICHT Event

20 april 2021 - Dordrecht

Ook tijdens dit event waren we aanwezig om dit evenement muzikaal te omlijsten. Wederom was het een live event omdat we vanwege corona nog niet met grote groepen bij elkaar mochten zijn. Ik sprak met Marije van den Berg over mijn periode van depressie, over het verlicht worden in je denken maar ook over het verlicht worden door in het Licht te gaan staan. Daarnaast werden we geïnspireerd door talks van Martin Koornstra, Tessa van Olst en Mirjam van der Vegt.

 

Hormoon(geluk) Event

 6 oktober 2022 - Dordrecht    

Ik was blij om weer benaderd te worden door Marije om bij een nieuw event te mogen zingen. Eindelijk mochten we deze keer mensen ontvangen en zaten we deze avond met een grote groep vrouwen bij elkaar om te luisteren naar Marije van den Berg en Ben Verboom. Een avond vol wijsheden, inzichten en inspiratie. Tijdens de binnenkomst van de vrouwen, tijdens de pauze en bij de borrel aan het einde zongen we een hele lijst met liedjes. Tijdens het programma zelf zong ik onder andere het nummer 'Ken je mij' van Trijntje Oosterhuis en 'You Say' van Lauren Daigle.

 

Foto's gemaakt door Sandra Span

In de studio

Nadat we in het volle vertrouwen Wilkin de Vlieger (producer) en Jan-Willem van Delft (toetsen) aan onze liedjes hadden laten sleutelen was het zover! Alles werd opgenomen in Studio Groovity in Vaassen. In maart 2020 speelde Wilkin de Vlieger de drums in,  Arnold van Dongen (o.a. bekend van Ilse de Lange) de gitaar in, Wilco van Esschoten de baslijntjes en natuurlijk Dennis de Bruijn de piano. Op 28 augustus 2020 had ik mijn eigen debuutalbum 'Na regen komt schijn' in handen.

 

Kerkdiensten

Wat hebben we er al veel gehad en wat blijft dit bijzonder fijn om te doen. Van Zevenhoven, Loenen aan de Vegt, in de buurt van Ermelo tot aan Friesland en in nog zoveel meer plaatsen zijn we al geweest om de dienst muzikaal te mogen begeleiden. Soms een bijzondere dienst omdat het een Feestdag is, er een kindje werd gedoopt, belijdenis werd gedaan, het onderwerp depressie werd besproken tot aan een 'gewone' eredienst.

 

Bruiloften

Wauw! Wat heb ik al - samen met Dennis - op veel bruiloften mogen zingen en wat staan er nog veel op de planning. Het bezingen van de liefde door bestaande nummers of zelfgeschreven nummers heen blijft zo bijzonder mooi op te doen. Daarnaast is het een feestje om op zulke mooie locaties te komen. Kastelen, prachtige grote kerken, intieme kleine kapelletjes,  in de buitenlucht of beschut onder een tent. En soms alleen met Dennis maar ook een keer samenwerking met o.a. Jaap Kramer en Eveline Leijdekkers. Niet van elke ceremonie of kerkdienst heb ik foto's mogen ontvangen, daarom deel ik hieronder een 'kleine' greep van de wel vastgelegde huwelijken.

 

Met foto's van: Geliefd Fotografie, Angela Bloemsaat, daniellephotographynl, Foto Rosalie en Doreen Westerink Fotografie

The Passion in Concert - Ahoy

20 april 2019

Na auditie te hebben gedaan, veel thuisstudie en een aantal zaterdagen bijeen om te oefenen stond ik met Christa Reefhuis en Rosalie van Nijhuis  in Ahoy mee te zingen in het koor van the Passion in Concert. Wat was het naast een gezellige en lange dag ook een gave ervaring.

 

Opnemen van de videoclip van 'Na regen komt schijn' 

2 juni 2020

Op een hele warme  dinsdag hebben wij - Jaron Meewis videografie en ik - een aantal uur in de ENKA fabriek in Ede doorgebracht om beelden te schieten voor een videoclip bij mijn titelsong 'Na regen komt schijn' van mijn debuutalbum die later het jaar uit is gekomen. 

Gospelimpuls

Zaterdag 29 oktober 2022 - Amersfoort

Dennis en ik werden gevraagd om dit jaar de aanbidding te leiden aan de start van het Gospelimpuls voor koren in Amersfoort. Zo  begonnen we met een half uur samenzang waarna we daarna mochten luisteren naar geweldige koren die hun repetoire lieten horen. Het koor Candela uit Renswoude waar Dennis dirigent van is zongen ook mee, en ik kreeg de eer om het nummer 'Still' met hen mee te zingen.